Mitt recept på nyttiga bars
Igår bakade jag sånna här powerbars som jag pratade om. Ni kanske har sett att det finns liknanade i affärerna, t ex. Special K har sånna? Ja det är som lite godis, fast lite nyttigare godis. Och jag tycker personligen att det är skitgott och brukar köpa sånna på pressbyrån som jag sitter och smaskar på, på tåget. Men nu provade jag att baka egna bars, då är dom såklart lite nyttigare så man kan äta dom som en energikick före eller efter träning (minimellanmål)..
Jordnötsbar med choklad
12 bitar tar cirka 30min totalt att göra.
Kalorier per bit: 180
Jordnötsbar med choklad
12 bitar tar cirka 30min totalt att göra.
Kalorier per bit: 180
Ingredienser:
1 ägg
½ dl flytande honung
½ dl rörsocker (jag använde stevia strösocker som är ett socker utan kalorier som inte påverkar blodsockret)
4-5 dl havregryn eller nyttigare gryn
1 ägg
½ dl flytande honung
½ dl rörsocker (jag använde stevia strösocker som är ett socker utan kalorier som inte påverkar blodsockret)
4-5 dl havregryn eller nyttigare gryn
½ dl rapsolja
1 dl russin eller annan torkad frukt
½ dl hackade jordnötter (jag hade lite blandade nötter)
Till garnering:
½ dl hackade jordnötter (jag hade lite blandade nötter)
Till garnering:
20-40g mörkchoklad
Gör så här:
Sätt på ugnen på 175°. Vispa ägg, honung och socker poröst (luftigt/fluffigt). Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop. Platta ut smeten på en plåt med bakplåtspapper på. Forma smeten till en fyrkant (kommer inte bli lika stor som plåten) och grädda i mitten av ugnen i ca 20min.
Låt sen kakan svalna lite och skär sen upp bitar. Låt sen de svalna helt (ordentligt!!). Smält chokladen och doppa sen de svalna bitarna eller häll över chokladen som en slinga över alla bars. Mitt tips är att doppa botten på bitarna för så håller bitarna ihop bättre. Och så lägger du in bitarna på bakplåtspapper i kylen upp&ner så chokladen är uppåt (som egentligen är botten) bara för att chokladen ska stelna och så det inte ska vara så svårt att få loss bitarna när de har stelnat Håll dom i kylskåpet hela tiden fram tills att du ska äta dom, annars smälter chokladen. Eller så kan man frysa in dom.
Mina små bebisar! Hur goda som helst och väldigt nyttigt mellanmål :)





Gör så här:
Sätt på ugnen på 175°. Vispa ägg, honung och socker poröst (luftigt/fluffigt). Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop. Platta ut smeten på en plåt med bakplåtspapper på. Forma smeten till en fyrkant (kommer inte bli lika stor som plåten) och grädda i mitten av ugnen i ca 20min.
Låt sen kakan svalna lite och skär sen upp bitar. Låt sen de svalna helt (ordentligt!!). Smält chokladen och doppa sen de svalna bitarna eller häll över chokladen som en slinga över alla bars. Mitt tips är att doppa botten på bitarna för så håller bitarna ihop bättre. Och så lägger du in bitarna på bakplåtspapper i kylen upp&ner så chokladen är uppåt (som egentligen är botten) bara för att chokladen ska stelna och så det inte ska vara så svårt att få loss bitarna när de har stelnat Håll dom i kylskåpet hela tiden fram tills att du ska äta dom, annars smälter chokladen. Eller så kan man frysa in dom.
Mina små bebisar! Hur goda som helst och väldigt nyttigt mellanmål :)





Kommentarer
Innan du kommenterar:
- Ja jag (Patricia) gör designer men det kostar en slant, läs mer HÄR!
- Inga elaka kommentarer!!! (vi har era IP-adresser!)