nej jag är inte död

Det är faktiskt sant, jag är inte död. Men jag har inte bloggat på flera dagar nu, vet inte varför men jag lovar att vara tillbaka ordentligt igen när "förändringen" har skett. Men det kommer bli super bra!!  Det är rätt mycket som har hänt, jag är nite direkt på topphumör just nu alls. 
 
ONSDAG: Var i skolan och red lektion.
TORSDAG: Åkte till Västerås, tränade sen åkte jag till Sanna.
FREDAG: Vi och Hanna åkte till västerås och shoppade.
LÖRDAG: Hade morgon och lunch fodring i stallet hos Sanna. Efter de åkte vi till hennes släkt haha.
SÖNDAG: Sov hos Sanna. Gick upp och mötte Hanna, var med henne tills jag åkte hem. Tränade och sen kom Ida som sover här inatt. 
 

Dagens Ridpass!

Hillary var verkligen super pigg idag haha! När jag började var hon super fin och lyssnade jätte bra men så fort jag började kräva lite mer av henne så vart hon lite sur haha. Men hon va jätte fin idag, red lite skolor, mycket tempoväxlingar och övergångar. Hann också med att rida igenom lite program och det gick väl bra men välldigt fort haha.
Imorgon ska jag vara funktionär hela dagen så får se vad jag gör med Hillary imorgon, antingen rider jag lite dressyr eller rider ut om tävingarna inte är slut alltför sent :)Två bilder från i sommras, usch nu är man verkligen trött på den här vinter/våren haha!

Zmurfakuten del 1

 
 

Favoriter från Kingsland 2013

Tycker helt ärligt att Kingslands nya kollektion är riktigt ful. Skulle kolla nu och hitta verkligen ingenting som jag tyckte var riktigt riktigt fint. De här 5 sakerna är de jag tyckte var fina resten vet jag inte om jag tyckte sådär jätte mycket om. I vanliga fall brukar jag kunna hitta hur mycket saker som hellst som jag gillar men i år var det verkligen jätte dåligt. 

Vad tycker ni, var det bättre eller sämre än tidigare år?
 
 
 
 
 

Dålig uppdatering från oss!

Känner mig jätte taskig just nu haha, har inte bloggat alls på flera dagar och Patricia kämpar på och blggar hela tiden medan jag och Vendela bara helt försvunnit. Nej vi får skärpa till oss lite haha!
Kort sammanfattning av de senaste dagarna:

ONSDAG: hoppträning för Carina, Hillary var hel tokig haha!
TORSDAG: Red ut i skogen med Hillary och senare på kvällen kom Vendela hit.
FREDAG: Vi åkte till västerås och shoppade
LÖRDAG: Hade morgon och lunch fodring i stallet. Jag och min kompis Maja red lite på Hillary i ridhuset. Sen på kvällen åkte vi iväg på påskmiddag.

Idag har jag em och kväll i stallet och så ska jag hinna rida också. Ska sätta mig nu och fixa några tidsinställda också så det inte blir helt tomt från mig igen haha!Sånt ger mig gåshud

Det här är så sjukt imponerande. Jag får gåshud, brrrr.
Sista är riktigt berörande oxå.
 

Facebook

På Facebook har vi skapat en egen användare, Zmurfs Blogg och ni får gärna bli vän med oss där. Vi kommer upp med snabba meddelande och påminnelser där. Och ett bra ställe att fråga frågor om det är något ni undrar, skriv bara i chatten. 

Facebook ---> Zmurfs bloggGlad påsk

Glad påsk på er! Är det bara jag som ska leta påskägg idag? ;-)


Falsk alarm

Celine hade ingen kolik. Hon hade stått kontisgt i hagen så Clara gick ut och gick med henne. Men det va inget. Falsk alarm. Men det är bra att man är förstiktig och kollar ordentligt! 

Men sen har Celine tydligen haft värsta hostan. Varje gång vi har åkt ut för att kolla har hon inte hostat något. Sen säger några i stallet att hon hade hostat jättetungt flera gånger. Dock i samband med fodringar, så vår gissning är att höt är dammigt, så vi har blött det lite och även blött hinkar så det inte kan vara något som är dammigt. Och hon hade ingen feber eller snorade så det måste vara höt. 

Sen tror vi oxå att hon kan ha ont i tänderna för hon har börjat bita på saker hela tiden. Så vi ska fixa tandläkare till Celine så snart vi kan! Så har vi gjort vad vi kan, för ingen kolik här.


Lite problem

Vi har lite problem med tävlingsfilmen för tre av filmerna har Sanna på sitt minneskort och då provade vi att skicka dom via mejl men det funkade inte alls. Jag kunde inte ens öppna dom på min dator. Så det här tar längre tid än jag trodde. Men resultatet måste ju bli perfekt!


Celine kanske har kolik

Fick nyss meddelande av Clara att hon tror Celine kan ha kolik. Vi är på väg ut nu. Återkommer sen...


Favorit hästbloggar

  1. Dressyrmupparna - Jag älskade deras blogg när de startade den. Sen vart den tråkig, för seriös. Nu är jag väl lite äldre och jag gillar deras blogg skarpt. Dom har mycket varierande inlägg och båda är väldigt duktiga på vad dom gör. + väldigt mycket bilder, nya bilder som gör att det känns som man är med varje dag. 

  1. Johanna Grant - Samma här. Mycket personlighet och mycket vardagsbilder som gör att det känns som man är med. Fina hästar och bra tips!
Sen kan jag vara ärlig och säga att jag inte läser så många fler hästbloggar som verkligen faller mig i smaken. Läser mer kompisars bloggar och icke-häst bloggar. 

Nageltips

Jag kommer ihåg att jag fick en kommentar för ett tag sen att det va någon som undrade hur jag höll mina naglar fina även fast jag va i stallet. För sanningen är ju att våra naglar utsetts för smuts och skit hela tiden och de går av väldigt lätt när vi pysslar i stallet. Men det finns några tips som jag tänkte dela med mig av. Jag har inte provat alla själv än men det är bra tips som fungerar. 

Mina naglar är super korta och flikar sig hela tiden och går av. Speciellt nu efter att jag hade gelenaglar. De har blivit super sköra och det är lite tråkigt. Men jag försöker bygga upp som så de blir starkare och längre. Jag älskar långa fina naglar och kände mig så fräsh när jag hade gelenaglar. Så mitt mål är att få lika fina naglar själv... Haha

Sen tror jag det krävs lite av oss stalltjejer att vi oxå är lite mer försiktiga i stallet när vi gör sysslor om vi verkligen vill hålla våra naglar super fina. För om vi inte tänker på det så spelar det ingen roll om vi har alla dessa knep, de kommer gå sönder och få skit under sig i alla fall. SÅ ett tips innan jag redan gett er tipsen: Va mer försiktig i stallet!Massera.

Massera dina naglar så ofta du kan! Det stimulerar blodflödet i nagelbädden och gör att naglarna växer snabbare.

Olja 
Olja är dina torra naglars bästa vän! Har du ingen nagelolja hemma, prova istället att doppa fingrarna i en skål med varm olivolja. Jag kan själv tipsa om Myrrolja som finns och köpa på bl a Kicks!

Få nagellacket att torka snabbare.
Prova att stoppa dina naglar i kallt vatten när du precis är lagt på nagellack, det hjälper lacket att torka fortare.

Inga mer gula naglar.
Koka upp vatten och salt och låt svalna ett par minuter. Stoppa ner fingrarna i vattenbadet och låt ligga i 20 minuter. Upprepa så ofta som möjligt. På lite sikt vitnar dina naglar.

Fila naglarna regelbundet.
Det håller dem i form och får dem att se snygga ut. När du filar naglarna försvinner också smuts och andra skadliga partiklar tillsammans med döda hudceller bort. När dina gamla hudceller är borta ersätts dem med ny fin hud som får dina naglar att se ännu bättre ut.

Undvik aceton.
Ja, du hörde rätt. Aceton är som gift för dina naglar. Det torkar upp naglarna men tar också bort naglarnas naturliga lyster. När dina naglar förlorat sin lyster kan inte ens den bästa nagellack rädda dem.

Smörj in naglarna.
Det bästa sättet att ta hand om naglarna är att hålla dem insmorda. Det finns ingen särskild regel för vilken fuktighetskräm du använder men använd en av bra kvalitet. Du kan använda samma kräm som du använder till händerna.

Ät bra.
Allt som vi skrivit här är bra metoder för att ta hand om dina naglar men det är lika viktigt vad du äter. Fullkorn, färska grönsaker och frukt, proteinrik seafood och fibrer gör stor skillnad. Att dricka mycket vatten ger också naglarna mer lyster och spänst till dina naglar.

Är du nagelbitare?
SLUTA! Ett tips jag har mot det kanske kan vara att måla naglarna hela tiden, alltid ha ett nagelack på, för då skulle i alla fall jag inte vilja förstöra nagelacket? Annars, sluta bara, tvinga dig själv, gör en deal med dig själv.. om du klarar en vecka utan att bita på naglarna så får du köpa ett par nya skor. Och sen förlänger du tiden och tillslut kommer du sluta... Om du bestämmer dig!

Bästa nagelack-märket
Här se ni vilket nagelack som är bäst. Och jag har av egna erfarenheter provat Isadora och det torkar jättefort och man behöver oftast bara dra ett lager. Super bra!


Sommarjobb

Jag är i stort behöv av ett sommarjobb men det är så svårt i denna lilla stad!!! Och jag orkar verkligen inte pendla under sommaren, no way. Jag har sökt på Seco och Coop. Men känns som jag behöver söka på fler ställen. Har ni några förslag på vart man skulle kunna söka?

God morgon på er i alla fall. Jag har hunnit tagit en stor frukost och nu sitter jag och läser bloggar och folisoferar lite. Vi har valt ett nytt bloggnamn till bloggen men mer info om det kommer sen.. spännande ;-)


PÅSKLOV!!!

Ligger just nu och njuter av att göra absolut ingenting, bara ligga och kolla på serier. Påsklov i mitt hjärta, now and forever! Jag va nyss ute med Sigge oxå. Haha jag är egentligen lite emot att man går med OnePiece ute in public, men när man bor i det kvarter jag gör och i en småstad, whatever. Så skönt! Och det är faktiskt lite snyggt ;-)

/Patricia